Portrettekenaar Astrid Aben

   Astrid Aben

 

 

Mijn naam is Astrid Aben. Ik ben een echte Zeeuwse. Geboren in Ovezande, een klein dorpje in "de Zak van Zuid-Beveland". Uiteraard kon ik van kleins af aan al goed tekenen en was daar ook veel mee bezig.

In de pubertijd is deze hobby een beetje naar de achtergrond verdwenen, daar kwamen andere interesses voor in de plaats. Ik leerde mijn huidige man kennen en sinds 1990 wonen wij samen in Goes. Daar zijn wij de gelukkige ouders geworden van een dochter en een zoon. Alle tijd en energie ging in die eerste jaren naar het gezin, maar in 2007 begon het toch te kriebelen en heb ik het tekenen weer opgepakt.

 

 

 

Ik begon met portretten van onze eigen hondjes en kinderen en daarna enkele portretten voor goede vrienden. Via mond-tot-mond reclame druppelden er langzaam wat opdrachten binnen en zo is het balletje gaan rollen, heel snel gaan rollen zelfs. Ik teken nog steeds met heel veel plezier en inmiddels hangen mijn tekeningen door heel Nederland. Dit zijn hoofdzakelijk portretten, maar ik sta ook zeker open voor andere objecten. Zo kunt u ook een villa en vrachtwagen tegenkomen in mijn portfolio, een leuke uitdaging. Dat is precies wat dit werk zo leuk maakt, iedere opdracht is weer anders!

Het is niet alleen leuk, maar ook heel dankbaar werk. Vaak wordt mij gevraagd of ik een portret wil maken van een overleden dierbare. Zo'n portret heeft veel emotionele waarde en is een mooie herinnering voor de nabestaanden. Het blijft heel speciaal om op die manier iets voor anderen te kunnen betekenen.

Een speciale opleiding heb ik nooit gevolgd, ik ben zoals ze dit noemen een autodidact. Ik ben in alles wat ik doe een perfectionist en leg de lat vrij hoog. Deze eigenschap maakt dat ik iedere tekening tot de kleinste details probeer uit te werken.

In mijn visie is er altijd ruimte voor verbetering. Ik vind het dan ook leuk om steeds iets nieuws te ontdekken en uit te proberen. Door contact met andere tekenaars, veel te lezen en tutorials te volgen op internet leer ik steeds meer over verschillende technieken en materialen. Daarmee kan ik dan weer aan de slag met mijn eigen werk. Op deze manier blijf ik me constant ontwikkelen.


 

Copyright © 2018 portrait4everyone